Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Καταδίκη σε φυλάκιση “πειρατή” – hacker

Ο 23χρονος Jeremiah Mondello καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση μετά από την έρευνα και δίκη που έγινε σε βάρος του. Η καταδίκη του είναι η 29η για το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. που σχετίζεται με πειρατεία λογισμικού και hacking.
Ο Mondello στα δύσκολα (οικονομικά) φοιτητικά του χρόνια στο κολέγιο (το 2005) αγόρασε το νέο του υπολογιστή και σκέφτηκε ότι μπορούσε να φτιάξει ένα αντίγραφο από το γνήσιο πρόγραμμα SonicMY DVD Deluxe που τον συνόδευε. Πράγμα που έγινε και για να κάνει ακόμα πιο αληθοφανές το αντίγραφο τύπωσε τη στάμπα απευθείας επάνω στο cd μέσω του εκτυπωτή του (Epson Photo) που του έδινε αυτή τη δυνατότητα.
Στη συνέχεια ξεκίνησε να πουλάει αυτά τα cds μέσω του Ebay ως γνήσια και βελτίωσε την τεχνική του αγοράζοντας ακρυλικό σπρέι για καλύτερη εμφάνιση στα cds.
Γρήγορα όμως αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή τη “δουλειά” καθώς είχε δηλώσει ο πραγματικό του όνομα και τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού για τις συναλλαγές του μέσω του Paypal.
Τι σκαρφίστηκε; Δημιούργησε ένα δούρειο ίππο (trojan horse) και μέσω chat – instant messaging το διέδωσε σε συνομιλητές του. Το πρόγραμμα στη συνέχεια, κατέγραφε τις πληκτρολογήσεις των θυμάτων του καθώς και τους αριθμούς των λογαριασμών τους και τα έστελνε στο Mondello…
Τέλος, για να μη γίνει αντιληπτός χρησιμοποιούσε κάρτα Paypal για τις αναλήψεις του και δημιούργησε αρκετούς ψεύτικους χρήστες στο Ebay ώστε να έχει μεγαλύτερη…πελατεία και διακριτικότητα!
Εκτιμάται ότι χρησιμοποίησε 40 ψεύτικα usernames για να πουλήσει το λογισμικό του ενώ το μέγεθος της απάτης ανέρχεται έως και 1 εκατομμύριο δολάρια.





http://gtsamis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου